פציעה במהלך יום כיף

תאונות עשויות לפגוש אותנו בכול פינה. במטבח הפרטי, בחוג של הילדה, בסופר השכונתי, באירוע של חברים וכמובן שגם בעבודה. כל עוד מדובר בתאונת עבודה, לפחות ישנה הקלה חלקית, וזאת כי ניתן לתבוע את הביטוח של מקום העבודה ואת ביטוח לאומי, ובתמורה לקבל פיצוי כספי משמעותי – בהתאם לממצאי הוועדה הרפואית וסך הנתונים המשלימים. עם זאת, לצד מקרים קלאסיים של תאונות עבודה, גם קיימים מקרים שיותר קשה להגדיר, פשוט כי התאונה אירעה הרחק מהמשרד/מהמפעל. אז אם גם אתם תוהים מה נחשב כתאונת עבודה, ניגש לבחון מקרה קיצוני: פציעה במהלך יום כיף מטעם העבודה.

כל מקרה נבחן באופן פרטני

רבים מהעסקים בוחרים להשקיע בעובדים, לקחת אותם ליום גיבוש, ליום כיף. עם זאת, מנקודה זו ניתן למצוא שלל משתנים שמשפיעים על המשוואה. יש מקומות עבודה שמחייבים את העובדים להצטרף, יש מקומות עבודה שגוזלים יום חופש מהעובד שבחר להגיע, יש מקומות עבודה שגובים תשלום חלקי עבור פעילויות היום וכדומה. אז לא, לא מדובר במקרה של שחור ולבן, אין מדובר במקרה שניתן להכריע לגביו באופן חד וחלק. מכאן שאם עובד יצא ליום כיף מטעם העבודה ובמהלך הפעילות פרק כתף, הרי שכלל לא בטוח שמדובר בתאונת עבודה.

הקשר שבין התאונה לפעילות הנלווית

אם נבחן מה ביטוח לאומי מגדיר כתאונת עבודה, נמצא את ההגדרה הבאה: על מנת שהפגיעה אכן תוכר כתאונת עבודה, העובד שנפגע צריך לשכנע שהאירוע שעומד על הפרק הוא אכן חלק ישיר מפעילות משלימה, ואף נדרשים להוכיח שאותה פעילות שהובילה לפגיעה מחזיקה בקשר ישיר לפעילות הנלווית מטעם העבודה. כלומר אם אדם הגיע לאירוע, אך נפצע בעת שקפץ לסופר הקרוב כדי לקנות לעצמו פחית, הרי שרוב הסיכויים שביטוח לאומי לא יחשיב זאת כתאונת עבודה. במקביל, אם עובד הגיע ליום כיף מטעם העבודה ובעת הטיול סובב את הקרסול, הרי שאז הסבירות שהאירוע יוכרז כתאונת עבודה הרבה יותר גבוהה.

מה בוחן ביטוח לאומי?

מי שיצא לו לקרוא את הריאיון של אבנר הייזלר בדה מרקר, מבין שסוד ההצלחה טמון בפרטים הקטנים, ועל כן נעבור להבהיר מה ביטוח לאומי מבקש לבחון בזכוכית מגדלת. ובכן יש לוודא האם הפעילות הייתה יזומה מצד המעסיק, הם הפעילות מומנה ע"י המעסיק (לפחות רובה) והאם למעסיק היה אינטרס לארגן את יום הכיף. הרעיון הוא להוכיח שיום הכיף שווה ערך לפעילות נלווית מטעם מקום העבודה. לצורך הדוגמה, אם אורגן יום כיף שבו העובדים חשו לחץ מטעם המעסיק להצטרף, הרי שבהחלט מדובר בפעילות נלווית.

תאונה ביום כיף ומקרים נוספים

אז כן, פציעה ביום כיף בהחלט עשויה להימצא בתחום האפור, במיוחד כאשר העובדים נאלצים לקחת יום חופש. עם זאת, אם רק נעזרים בעו"ד שבקיא בתחום ושמכיר תקדימים, הרי שניתן לקבל חיזוק מקצועי, וכפי שמציג אבנר הייזלר בראיון בדה מרקר, בתחום העסקים והביטוחים החוכמה היא לדעת לעמוד על שלך, ואם צריך סיוע מקצועי, הרי שיש לדעת להושיט יד לאותו חבל הצלה. עוד מציין הייזלר שגם תאונה שאירעה בעת חזרה ממקום העבודה הביתה עשויה להיחשב כתאונת עבודה, גם תקיפה בדרך למקום העבודה עשויה להיחשב כתאונת עבודה, ואפילו אם העובד נפצע בעת שהגן על העסק השכן מפני סכנה, הרי שגם אז המקרה עשוי להיחשב כתאונת עבודה. שורה תחתונה, אם ישנו חשד שניתן לתבוע את ביטוח לאומי בגין תאונת עבודה, רצוי לברר מהם הסיכויים מול עו"ד שבקיא בתחום.