יציאה לטיול היא תמיד אירוע משמח שכולם מצפים לו, אלא שלעתים חלק מאיתנו הסובלים מבעיות בריאותיות כאלה ואחרות עשויים להרגיש שבעיות אלה מגבילות אותנו, מה שעלול לפגום בהנאה מהחוויה. דוגמה מצוינת לכך היא הליקובקטר פילורי – חיידק שנמצא אצל יותר ממחצית בני האדם מגיל 65 ומעלה, מה שהופך אותו לחיידק שכיח מאוד באוכלוסייה שנמצא במערכת העיכול. על אף שטרם הצליחו חוקרים לברר כיצד בדיוק הוא עובר מאדם לאדם, הוא ללא ספק גורם ללא מעט בעיות, ורבים מעידים כי ההתמודדות עמו אף פוגעת באיכות החיים. אז לאלו תסמינים הוא עלול לגרום וכיצד תוכלו לטפל בו? כל הפרטים במאמר שלפניכם.

חיידק ההליקובקטר

הליקובקטר פילורי הוא חיידק הנמצא בקיבה ועם הזמן הוא עלול לגרום לכיבים, לדלקת תאי הרירית בקיבה ובמקרים קיצוניים יותר הוא יכול לגרום לסיבוכים משמעותיים כמו סרטן. החיידק הזה נחשב לאחד המזהמים הנפוצים והוא נמצא בגופם של כ-30% עד 40% מהאוכלוסייה בישראל. חשוב לציין שההליקובקטר הפילורי נמצא אצלנו בקיבה גם במצב תקין, אולם הבעיה מתחילה כאשר הוא מתרבה ומגיע לכמויות גבוהות. הדרך הפשוטה ביותר לאבחן את החיידק היא על ידי תבחין נשיפה, משום שמדובר בבדיקה מדויקת ואמינה שאינה פולשנית.

מהם התסמינים של החיידק?

אנשים שנושאים את החיידק בגופם מדווחים על מגוון רחב של תסמינים, רובם קשורים במערכת העיכול. התלונות השכיחות ביותר הן כאבי בטן, ריח רע מהפה, תחושת נפיחות בבטן, בחילות והקאות, גיהוקים ואפילו מחסור בברזל או בוויטמין B12. כמו כן, החיידק עלול לגרום לצרבות, מכיוון שהוא מפריד חומרים המורידים את רמת החומציות בקיבה, והקיבה בתגובה מפרישה מיצים חומציים נוספים שבמקרים רבים עולים במעלה הוושט וגורמים לצרבות לא נעימות. עם זאת, חשוב להגיד שישנם נשאים רבים של החיידק שייתכן שלא יחושו כלל בסימפטומים כלשהם.

 

 

דרכי טיפול בהליקובקטר פילורי

ראשית, חשוב לגשת לרופא משפחה או לרופא מומחה כדי שיוכל לאבחן אתכם התאים עבורכם את הטיפול הנכון ביותר למצבכם. הטיפול הקונבנציונלי כיום בהליקובקטר פילורי הוא שילוב של מספר סוגי אנטיביוטיקה לצד טיפול משלים בתרופות המורידות את רמת החומציות בקיבה. מכיוון שמדובר בחיידק עמיד מאוד, נהוג להשתמש בשילוב של כשלושה סוגי אנטיביוטיקה כדי להעלות את שיעור ההצלחה של הטיפול. משך הטיפול הוא בין עשרה ימים לשבועיים, וברוב המקרים הוא מצליח. במקרה שהטיפול אינו מצליח, יש להתייעץ שוב עם הרופא שינחה אתכם כיצד להמשיך בטיפול.

כמו כן, תזונה איכותית ובריאה יכולה לסייע מאוד במקרה של הליקובקטר פילורי. למעשה, מזון אולטרה מעובד לא רק מעלה סיכון ליתר לחץ דם ולכבד שומני, אלא גם עלול להביא להידבקות בהליקובקטר פילורי. זאת משום שמזון זה מוריד את רמת החומציות בקיבה, מה שהופך את הקיבה לקרקע פורייה עבור החיידק. לכן, כדאי לשקול לעבור לתזונה מתאימה ולהתייעץ בנושא עם תזונאים מקצועיים. ככלל, רצוי להקפיד על מזון ביתי מבושל ועשיר בירקות, לצרוך מזונות העשירים בסיבים תזונתיים ובאומגה 3. מיותר לציין שעדיף להימנע ככל הניתן מצריכת מזונות מתועשים ומעובדים, ממזונות עתירי שומן, ממזונות חריפים מדי ומחומרים משמרים.

סיכום

לסיכום, הליקובקטר פילורי הוא לא תופעה נעימה, אך לא מדובר בגזירת גורל ועם טיפול מתאים תוכל להיפטר ממנו. אם אתם מרגישים שההליקובקטר הפילורי פוגם לכם באיכות החיים, אנחנו ממליצים לגשת לרופא שיעניק לכם את הטיפול האידיאלי ביותר עבורכם.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד