סימנים להתקף חרדה

התקף חרדה עלול להתרחש בכל שלב, ולעיתים באופן מפתיע לחלוטין. כיצד תוכלו לזהות התקף חרדה ולטפל בעצמכם? על כך ועוד – במדריך הבא.

התקף חרדה: סימני זיהוי לצורך זיהוי

בשנה האחרונה אנו שומעים יותר ויותר על המושג חרדה, בייחוד בצל הקורונה. משבר הקורונה הוביל לא מעט ישראלים לתחושות עמוקות של חרדה ואימה כתוצאה מהמצב הבריאותי, חברתי וכלכלי ולכן נרשם זינוק של עשרות אחוזים בפניות הציבור למוקדי בריאות הנפש. אחד התסמינים המובהקים של חרדה הוא התקף חרדה אשר עלול להתרחש בכל עת ולא רק כאשר אנו לבד אלא גם בסביבה המשפחתית ועם חברים. חשוב לזהות התקף חרדה בזמן, וזאת לאור העובדה שלא מעט אנשים אשר חווים התקפי חרדה מחליטים לגשת לבתי החולים מבלי להבין כי הם חווים למעשה התקף חרדה ולא התקף לב. סימנים להתקף חרדה דומים מאוד לסימנים של התקף לב: צמרמורת, לחץ בחזה, צמרמורת, אי יכולת לנשום, תחושה של מועקה ולעיתים גם סחרחורת. אצל כל אדם הסימנים שונים, אולם חשוב להבין כי לזיהוי של התקף חרדה יש משמעות אדירה מבחינת הטיפול בהמשך וכן התמודדות. אצל כל אדם מדובר בסימפטומים שונים, ולכן חשוב להבין כי התקף חרדה יכול להגיע בצורות שונות.

מדוע חשוב לזהות התקף חרדה בזמן?

התקף חרדה הוא אינו מקרה חד פעמי. במקרה וההתקף אינו מטופל, עלולים להתרחש התקפי חרדה נוספים וחמורים אפילו יותר. לעיתים, התקף החרדה חמור עד כדי כך שהתאוששות ממנו לוקחת זמן, וזאת מעבר לתחושת האימה והחרדה אשר מתלווה להתקף. מאחר ומדובר בסממנים פיזיים, חשוב להבין כי ככל שמזהים את ההתקף בזמן כך ניתן לטפל בו באמצעות טכניקות נשימה אשר מסייעות באופן משמעותי בעבור התגברות על ההתקף. נוסף לכך, ניתן לקבל טיפול רגשי התנהגותי אשר במסגרתו מבינים לעומק מהיכן מגיעה החרדה, ובהתאם לכך שינוי דפוס ההתנהגות.

התקף חרדה: לא גזרת גורל

כאמור, אם אתם מרגישים שאתם חווים התקף חרדה חשוב להבין כי אתם לא לבד ומדובר בתופעה רווחת. על מנת שתוכלו לזהות את הסימנים חשוב מאוד להקשיב לעצמכם, לנשום עמוק ולגשת לטיפול אשר במסגרתו תוכלו להבין את מקור החרדה ובהתאם לכך להתגבר עליה – וזאת מתוך מטרה לחזור למסלול החיים. בתקופה האחרונה ובעיקר בצל הקורונה עולים הדיווחים בנוגע להתקפי חרדה, ולכן חשוב להבין כי לא מדובר בגזרת גורל אלא ניתן בהחלט לטפל בהתקפים ולחיות עמם, מתוך הבנה כי מדובר בסימפטום רגשי ונפשי אשר במידה והוא איננו מטופל עלול להוביל להתקפים חוזרים ונשנים אשר עלולים להוביל אפילו למצב של דיכאון. משום כך, יש לזהות בזמן את ההתקף, לעבוד על תרגילי נשימה ועל הירגעות עצמית ובמידת הצורך לפנות לקבלת טיפול ממוקד בהתקפי חרדה.