מציאת עבודה, היא כידוע עבודה בפני עצמה. זה הוא פעמים רבות מאמץ מתמשך, שגוזל לא מעט משאבי זמן ולעתים גם כסף. גם אם אתה מהנדס, תהליך חיפוש העבודה הוא לא בהכרח קל או מהיר. כך ניתן לעשות זאת, בחינם ו(יותר) בקלות:
מעבר יסודי על הצעות
יש כיום אינספור מקורות, שבהם ניתן למצוא מידע על עסקים בהייטק שמחפשים עובדים. יש לכך יתרונות, אבל גם חסרונות – מקורות רבים מאוד לעקוב אחריהם. בכל אופן, זה המצב ומי שרוצה למצוא עבודה, מפשיל שרוולים ועושה כמיטב יכולתו, לכל הפחות לגבי המקורות האיכותיים ביותר (למשל באתר דיאלוג). מעבר שיטתי על מקורות כאלה הוא הכרחי. לא כדאי לחכות "שיגלו אותך", כי אז תגלה די מהר שזה פשוט לא קורה.
חבר מביא חבר
גישה זו של "חבר מביא חבר" בולטת מאוד בהייטק ולכן כדאי תמיד לקחת אותה בחשבון. חשוב מאוד למנף את רשת הקשרים שיש לכם וגם, בהקדם, להתחיל לבנות רשת כזו (לינקדאין ועוד). בעזרת חברים שעובדים במקומות עבודה בהם אתם מעוניינים, תוכלו להכיר את המתרחש בהם, אולי גם לשמוע על משרות לפני שהן מתפרסמות וגם לפנות דרך אדם, שאותה חברה כבר מכירה ובוטחת בו.
היישר אצל החברות
אם הגעתם לשלב בו אתם כבר מהנדסי תוכנה, גם אם מתחילים, ניתן לשער שכבר רכשתם ניסיון מקצועי מסוים. בעזרתו, תוכלו לדעת טוב יותר באילו סוגי עבודות ובאילו חברות תעדיפו לעבוד. כך שעוד דרך למצוא עבודה היא לבדוק אצל החברות השונות מה הן מציעות. לחלקן יש אזור של מודעות דרושים במסגרת אתר ארגוני. לאחרים, יש עמוד פייסבוק ובו מעדכנים גם לגבי משרות פתוחות. שיטה זו שימושית מאוד, במיוחד אם אתם יודעים באיזו חברה ספציפית ברצונכם למצוא עבודה.
הערוצים הקלאסיים
לא לשכוח כמובן, את ערוצי חיפוש העבודה הקלאסיים, דוגמת לוחות דרושים וירידי תעסוקה. לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות משלו, אבל ביחד, הם ללא ספק יגדילו את הסיכוי למצוא את משרת החלומות שלכם. "ציידי ראשים" (או "הד האנטרים") הוא עוד כיוון אפשרי, שמשמעותי מעט יותר לבעלי ידע וניסיון כמו מהנדסים.
ראש פתוח
חשוב לשמור על ראש פתוח ולשקול אלטרנטיבות יוצאות דופן, ככל שהן רלוונטיות לכם. לדוגמה: חלק מהחברות מציע משרות שכוללות עבודה מרחוק. הדבר מקל על עבודה במקום שרחוק לכם מעט. אם מדובר על עבודה מהבית בלבד, זה מתאים כמובן לגבי משרות בכל הארץ. כך מתרחב מאוד, היצע המשרות האפשרי. עוד אפשרות יוצאת דופן, היא עבודה כעצמאי ולא כשכיר. בצורה כזו תהיו גמישים יותר בעבודות שאתם לוקחים וייפתחו בפניכם ערוצים נוספים רבים לחיפוש עבודה, חלקם חינמיים. אנשים שעברו לעבודה כעצמאים סיפרו שיש לכך יתרונות וחסרונות, וכדאי לקחת אותם בחשבון לפני שעושים את המהלך.
לסיכום
יש כיום לא מעט ערוצי חיפוש עבודה אפשריים עבור מהנדסים, חלקם בחינם. שימוש חכם בהם, יסייע לכם למצוא עבודה בהקדם האפשרי.